- Kursreportage
Helena Ullmark
Björnbärssylt med choklad. Tomatmarmelad med vanilj. Klassisk drottningsylt. Rödlöksmarmelad. Syltexperten lär ut sina bästa tips till blivande syltkokare. Efter två dagar i köket tillsammans med syltexperten Mikael Palm från Olof Viktors, slänger vi oss med begrepp och ord som var oss helt obekanta tidigare:
– Vem har refraktometern, jag måste mäta sockerhalten!
– Riv limeskalet på zestjärnet, det blir mycket bättre smak!
– Nu är sylten uppe i 64 brix, räcker det?
– Passera hälften av havtornsbären i chinoisen!
– Sockerlagen är 112 grader nu, häll i blåbären!
Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Fler artiklar av Helena Ullmark