Ur Åter 3/09 Lästid: 7 minuter

🔒 På syltkurs

- Kursreportage

Björnbärssylt med choklad. Tomatmarmelad med vanilj. Klassisk drottningsylt. Rödlöksmarmelad. Syltexperten lär ut sina bästa tips till blivande syltkokare. Efter två dagar i köket tillsammans med syltexperten Mikael Palm från Olof Viktors, slänger vi oss med begrepp och ord som var oss helt obekanta tidigare:
– Vem har refraktometern, jag måste mäta sockerhalten!
– Riv limeskalet på zestjärnet, det blir mycket bättre smak!
– Nu är sylten uppe i 64 brix, räcker det?
– Passera hälften av havtornsbären i chinoisen!
– Sockerlagen är 112 grader nu, häll i blåbären!

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )





På syltkurs


kr


Åter 3/09 – Nätversion


30 kr


Åter 3/09 – Papperstidning


30 kr


Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 3/09 Fler artiklar om Frukt och bär
X
Jag godkänner cookies : )