I två delar (Åter 2/23 och 3/23) har jag berättat om grunderna i mjölksyrning och hur man kan mjölksyra sommarens överskott och en massa ovanliga grönsaker. Nu är det dags att berätta hur man kan ta vara på vilda och odlade blad och stjälkar genom mjölksyrajäsning.
(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Brigid är mathantverkare och har odlat grönsaker och mjölksyrat i femton år. Hon är projektledare för Förädlingsodling: mjölksyrning för småskaliga grönsaksodlare, ett projekt som fått stöd av Jordbruksverket, där hon hållit kurser i mjölksyrning för småodlare över hela landet. I samband med projektet har hon skapat hemsidan foradlingsodling.se med de flesta av recepten hon utvecklade till andelsodlingen Förädlad samt en kort film med tre enkla recept som finns på Youtube: Mjölksyrning med Brigid LeFevre. Hon är för tillfället ute på äventyr i Portugal, där hon volontärjobbar på olika gårdar. Det går att följa resan på hennes instagramkonto www.instagram.com/ brigidfoodcrafter.