För många Återläsare är mjölksyrajäsningen redan ett av sätten att ta vara på sommarens och höstens skördar. Men vad mer kan vi göra än surkål, syrade morötter och de andra klassikerna? Här bjuder jag på lite inspiration i form av egna experiment och favoritrecept.
Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.
(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Brigid är mathantverkare och har odlat grönsaker och mjölksyrat i femton år. Hon är projektledare för Förädlingsodling: mjölksyrning för småskaliga grönsaksodlare, ett projekt som fått stöd av Jordbruksverket, där hon hållit kurser i mjölksyrning för småodlare över hela landet. I samband med projektet har hon skapat hemsidan foradlingsodling.se med de flesta av recepten hon utvecklade till andelsodlingen Förädlad samt en kort film med tre enkla recept som finns på Youtube: Mjölksyrning med Brigid LeFevre. Hon är för tillfället ute på äventyr i Portugal, där hon volontärjobbar på olika gårdar. Det går att följa resan på hennes instagramkonto www.instagram.com/ brigidfoodcrafter.