Nu börjar odlingssäsongen och innan man vet ordet av är det en massa saker som ska skördas och tas om hand, innan höstens ”riktiga” slutskörd. Squash- och gurkplantor kommer med nya frukter dagligen, rädisor, tomater och brytbönor måste skördas kontinuerligt för att inte bli tråkiga. Mjölksyrajäsning är en enkel och nyttig konserveringsmetod för att ta hand om löpande småskörd under sommaren.
(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Brigid är mathantverkare och har odlat grönsaker och mjölksyrat i femton år. Hon är projektledare för Förädlingsodling: mjölksyrning för småskaliga grönsaksodlare, ett projekt som fått stöd av Jordbruksverket, där hon hållit kurser i mjölksyrning för småodlare över hela landet. I samband med projektet har hon skapat hemsidan foradlingsodling.se med de flesta av recepten hon utvecklade till andelsodlingen Förädlad samt en kort film med tre enkla recept som finns på Youtube: Mjölksyrning med Brigid LeFevre. Hon är för tillfället ute på äventyr i Portugal, där hon volontärjobbar på olika gårdar. Det går att följa resan på hennes instagramkonto www.instagram.com/ brigidfoodcrafter.