Författare: Annelies Schöneck

Att ta tillvara äpplen

🔒 Att ta tillvara äpplen

Om vädrets makter vill oss väl så kan vi i år få många korgar fulla med äpplen. Men vad ska vi göra med denna rikedom? Lagringsmöjligheterna är tyvärr begränsade för de flesta av utrymmesskäl. Dessutom kräver den lagrade frukten ett eget förvaringsutrymme. Tillsammans med t.ex. potatis mister de snart en del av sin arom. Mössen tycker mycket om äppelkärnor, det är något man måste tänka på när man ska spara äpplen under en längre tid.
Tidning:
Antal sidor:
2
Författare: Annelies Schöneck
Lästid: 6 minuter
Bröd och brödbak

🔒 Bröd och brödbak

I vår tid upplever vi starkt saknaden av kreativa sysselsättningar. Egentligen behöver vi inte gå så långt för att hitta det mest skapande arbetet, nämligen att baka sitt eget bröd. Här ska det handla om att bli medveten om de olika processer som sker vid bakning och grundprincipen för ett gott, näringsrikt och hållbart bröd visas.
Tidning:
Antal sidor:
2
Författare: Annelies Schöneck
Lästid: 5 minuter
Mjölksyra grönsaker

🔒 Mjölksyra grönsaker

Vad gör vi med våra grönsaker? Många av oss vill vara självförsörjande och kunna använda det vi odlat hela året. Frågan dyker ofta upp om hur vi kan ta till vara skörden på ett näringsriktigt sätt. Kunskap om bra förädlingsmetoder har stor betydelse. Här ska vi nu tala om en metod att konservera och förädla med hjälp av mikroorganismer.
Undertitel:
en metod av genial enkelhet
Tidning:
Antal sidor:
2
Ditt eget örtté

🔒 Ditt eget örtté

-
Tidning:
Antal sidor:
2
Författare: Annelies Schöneck
Lästid: 3 minuter
X
Jag godkänner cookies : )