Ur Åter 1/16 Lästid: 12 minuter

2

🔒 Vinterfisken & dess rom

- Tillaga lake, hornsimpa, gädda och nors

Rom är nordens superfood under vinterhalvåret. Under vintern kan man ta tillvara härlig rom från flera olika fiskar. Hornsimpans rom kan ha många olika färger, medan lakens rom har mycket små romkorn. Om du får en fisk som har massor med rom när du rensar den, vet du då hur du ska bära dig åt för att ta tillvara den? I denna artikel är fokus fisk som man får under vintern och vårvintern vars rom man kan ta till vara.

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Vinterfisken & dess rom


10 kr


Åter 1/16 – Papperstidning


30 kr


Åter 1/16 – Nätversion


30 kr


Månadspass


100 kr




Fler delar i serien

Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/16 Fler artiklar om Kött och fisk, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )