Serie: Ta vara på "skräpfisken"

Tillaga mört, id & braxen

🔒 Tillaga mört, id & braxen

Hur många har ätit fiskar som mört, braxen eller id? Inte många skulle jag tro. Här ska jag försöka ge en bild av hur ni kan använda dem i er matlagning och få till stånd bra mat. Mörten är mild i smaken och passar bra till både inläggningar, rökning och gravning. Stora braxnar och idar är feta fina fiskar att göra i ugn eller röka.
Seriedel:
1
Tidning:
Antal sidor:
2
Läsläge:
PDF & Läsläge
Författare: Anita Storm
Lästid: 7 minuter
Vinterfisken & dess rom

🔒 Vinterfisken & dess rom

Rom är nordens superfood under vinterhalvåret. Under vintern kan man ta tillvara härlig rom från flera olika fiskar. Hornsimpans rom kan ha många olika färger, medan lakens rom har mycket små romkorn. Om du får en fisk som har massor med rom när du rensar den, vet du då hur du ska bära dig åt för att ta tillvara den? I denna artikel är fokus fisk som man får under vintern och vårvintern vars rom man kan ta till vara.
Seriedel:
2
Undertitel:
Tillaga lake, hornsimpa, gädda och nors
Tidning:
Antal sidor:
3.2
Läsläge:
PDF & Läsläge
Författare: Anita Storm
Lästid: 12 minuter
Fiskfärs och fiskkorv

🔒 Fiskfärs och fiskkorv

Köttkvarnen (eller stavmixern) är ett underskattat redskap i fisksammanhang, det finns många goda rätter som bygger på malt fiskkött. Fiskfärs är också ett bra sätt att använda ”smartfisk”, dvs mörtfiskar och andra outnyttjade fiskarter med mycket ben, som t ex gädda
Seriedel:
3
Tidning:
Antal sidor:
1.7
Läsläge:
PDF & Läsläge
Författare: Anita Storm
Lästid: 6 minuter
X
Jag godkänner cookies : )