Ur Åter 1/17 Lästid: 11 minuter

🔒 Fårskallar, blod & inälvor

- Ta vara på mer vid slakten

Vi behöver bli bättre på att ta tillvara hela djuret när vi slaktar. Av respekt för djuret och av resursskäl, för de näringsrika råvarorna och de goda smakerna. Jag har tillbringat tid med äldre per­soner­ som lärt mig traditionella sätt att ta tillvara annat än bara kött från djur, speciellt från får. Jag vill här berätta om de saker som jag fått uppleva tillsammans med dem, samt om de råvaror som min mamma ännu tar tillvara

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Fårskallar, blod & inälvor


kr


Åter 1/17 – Papperstidning


30 kr


Åter 1/17 – Nätversion


30 kr


Månadspass


100 kr




Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/17 Fler artiklar om Kött och fisk, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )