Ur Åter 3/11 Lästid: < 1 minut

🔒 Majas sensommarmat

-

Idag står maten för cirka 30% av våra växthusgasutsläpp och den påverkar dessutom miljö och människor på en rad andra sätt. Att liksom många av Åter­läsare producera mat för husbehov ger inte bara tillgång till fina, färska råvaror utan är också en effektiv klimat- och miljöåtgärd. Jordens befolkning ökar snabbt samtidigt som allt fler bosätter sig i städer. För att alla i framtiden ska kunna äta sig mätta tror jag att en viss grad av självförsörjning kommer spela en betydelsefull roll (det gör det för all del redan idag). Hur ska jag då äta om jag vill att min mat ska bidra till en hållbar utveckling? Jag började leta efter kokböcker, men utbudet var skralt. Det var så jag blev kokboksförfattare. Men fortfarande känner jag mig mer som bonde än kock.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )


Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 3/11 Fler artiklar om Mat & tillvaratagande

Lämna ett svar

X
Jag godkänner cookies : )