- metod och recept
Petter Bergström
Korv har på sistone fått stämpeln skräpmat, ett lättätet plastskinn fyllt med finmalda slaggprodukter efter den vidriga köttindustrin. Så är det också, jag äter hellre en skitkorv än en köpekorv.
Men korv kan också vara något så underbart gott att nackhåret reser sig och det gör ont i käkarna när saliven rinner till. Tänk den fruktansvärt mustiga sältan hos en lätt rökt stekt korv gjord på finaste fläskkött, salt, ett glas mustigt rödvin och massor av vitlök. Köttet från glada, friska och fria grisar, uppfödda utan hormoner och antibiotika, dödade utan att märka något.
Att göra korv är en tradition och kunskap inom tillvaratagningskonsten som inte får försvinna och lämpar sig alldeles utmärkt i ett självförsörjningshushåll.
Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Fler artiklar av Petter Bergström