-
Michael Bergman
När jag var 15 år, våren 1977, hittade jag ett recept på maskrosvin i en tidning. Jag hade sedan en tid varit nyfiken på att göra eget vin, jag plockade maskrosblommor flitigt och gjorde en liten sats på kanske 3-4 liter. Det blev nog aldrig riktigt färdigt vin innan jag hade provsmakat och lockat andra att smaka av min jäsande maskrossaft. Det tog slut. Men mitt intresse var väckt att göra eget vin. Nästa vin blev ett äpplevin som jag gjorde tillsammans med min farfar. Han hade gjort fruktvin hemma sedan 1920-30-talet och jag minns fortfarande hur jag som 8-åring fick smaka russinvin, en god saft som jag blev varm och lite uppspelt av.
Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.
(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Fler artiklar av Michael Bergman