Ur Åter 3/03 Lästid: 10 minuter

🔒 Skor på fötterna

- Garva skinn och sy ett par norrlandsstövlar

,

Människans behov av att skydda och smycka sin kropp har lett till kreationer av många olika slag. Att skydda kroppen mot kyla och värme är ett grundläggande fysiskt behov, att signalera kulturell tillhörighet, civilstånd och status genom olika material, färger och former är minst lika viktigt. Av allt det som vi människor genom årtusendena beklätt våra kroppar med är det vi haft, och har, på fötterna ett oerhört intressant kapitel. Fysiskt sett är det för en människa mycket viktigt att fötterna fungerar, något som ställer stora krav på skodonens utformning. Snö och is i norr, het sand, vassa stenar och kaktustaggar i söder – att skydda fötterna mot sådant samtidigt som man bör kunna gå, arbeta och dansa ställer stora krav på material och utförande.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )

Skor på fötterna


kr


Åter 3/03 – Nätversion


25 kr


Åter 3/03 – Papperstidning


25 kr
Fler artiklar av
, Fler artiklar i Åter 3/03 Fler artiklar om Hantverk, Skinn
X
Jag godkänner cookies : )