Ur Åter 2/07 Lästid: 8 minuter

🔒 De små hjältarna i trädgården

-

Även om vi människor tycker att vi har alldeles för många skadegörare att kämpa emot i våra trädgårdar, får vi faktisk redan stor och ovärderlig hjälp av en hel armé av olika nyttodjur. När de ibland inte räcker till och det blir så stort överskott av skadedjur att det leder till angrepp på våra grödor, är det i regel därför att balansen mellan nyttooch skadedjur rubbats. Ofta pga. Våra egna, mänskliga aktiviteter, som t.ex. storstädning i trädgården för att få allt att se välstädat och välbonat ut – det berövar många nyttodjur deras bostad. Eller en snygg, välordnad köksträdgård med varje gröda i en avdelning för sig och välrensat från ogräs – då fattas det mat åt nyttodjuren och de har ingenstans att gömma sig. För att inte tala om kemiska insektsmedels negativa effekt på nyttodjuren.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )

De små hjältarna i trädgården


kr


Åter 2/07 – Nätversion


25 kr


Åter 2/07 – Papperstidning


25 kr


Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 2/07 Fler artiklar om Odling
X
Jag godkänner cookies : )