Ur Åter 3/22 Lästid: 10 minuter

4

🔒 Brännässlan som hållbar resurs

-

,

Nu när det är sommar i köksträdgår­ den bjuder vi på några favoritrecept och ovanliga tips på hur man kan använda nässlan i köket. Vi ger några praktiska tips på hur man kan långtidsförvara nässlor och visar hur man tillverkar en enkel torkställning. Du får också en lathund för hur man av fiberrester från nässelspånaden kan tillverka nässelpapper av olika struktur och kvalitet. Vi nämner även kort några forskningsprojekt där vi studerar brännässlans stora potential som framtida hållbar naturresurs.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )


Fler artiklar av
, Fler artiklar i Åter 3/22 Fler artiklar om Övrigt om mat och recept
X
Jag godkänner cookies : )