Författare: Kenth Borglund

På charkkurs i Norge

🔒 På charkkurs i Norge

För att lära mig mer om lufttorkat kött och köttpålägg åkte jag till Norge för att gå en kurs på Lizas småbruk, en charmig självförsörjande gård med kurser i bl a mathantverk. Jag tänkte här berätta om resan och dela med mig av några recept och goda råd.
Tidning:
Antal sidor:
4
Läsläge:
PDF & Läsläge
Författare: Kenth Borglund
Lästid: 11 minuter
Saltning av kött och fisk

🔒 Saltning av kött och fisk

Har man eget och bra kött eller fisk som man vill förädla genom rökning, torkning, korvtillverkning eller på annat sätt, är det avgörande att det först blir rätt med saltningen. Ett av de svåraste och mest omdiskuterade ämnena inom chark- och fiskföräd- ling är salt och saltning. Jag kommer här att redogöra för mina tankar och idéer samt delge mina erfarenheter i detta ämne.
Tidning:
Antal sidor:
4
Läsläge:
PDF & Läsläge
Författare: Kenth Borglund
Lästid: 13 minuter
X
Jag godkänner cookies : )