Ur Åter 3/02 Lästid: 14 minuter

🔒 Rökning av kött och fisk

-

,

Ingen vet när rökta livsmedel först började tillverkas, men det är säkert mer än 10 000 år sedan. Kanske var det någon grottman som av en slump uppfann rökningen medan han höll på att torka sin lax eller sitt mammutkött över sin öppna eld, och som fann att röken gav köttet en karakteristisk doft, arom och färg.

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Rökning av kött och fisk


12 kr


Åter 3/02 – Nätversion


25 kr


Månadspass


100 kr


Åter 3/02 – Papperstidning


25 kr




Fler artiklar av
, Fler artiklar i Åter 3/02 Fler artiklar om Kött och fisk, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )