Lästid: 21 minuter

🔒 Mjölmajs

- från frö till tortillas

Sofia Borén

Majs är en av världens mest odlade grödor – den är mångsidig och flexibel och klarar av att växa lika väl i Sverige som i Sydamerika. Men även om svenskar länge har ätit traditionellt majsbaserad mat som exempelvis tortillas så finns det ingen riktig odlingskultur runt mjölmajsen här, och jag har upplevt det som svårt att hitta handfasta råd på hur man odlar mjölmajs på självförsöjningsbasis. När det kommer till beredskap och att odla mat med mycket kalorier så är mjölmajsen också en av de bästa grödorna man kan odla. Därför vill jag med denna artikel uppmana fler att odla mjölmajs!

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, hör av dig så fixar vi det ; ) )

🔒 Mjölmajs

Undertitel
från frö till tortillas
Tidning
Sidan
22
Antal sidor
7
Läsläge
PDF & Läsläge
Författare: Sofia Borén
Lästid: 21 minuter
Jag godkänner cookies : )