Ur Åter 2/08 Lästid: 17 minuter

🔒 Gör vin, del 1

-

Vad gör man med det vinterlagrade äpplena som blivit lite för skrumpna för att äta? Och alla fläderbär och de 50 kg plommon man fick av grannen? När man kokat in, torkat, syltat och saftat klart men ändå har frukt och bär över är vinbryggning är ett ypperligt sätt att ta vara på naturens gåvor, som lämnar stort utrymme för experimenterande. Jag kommer i två artiklar dela med mig av mina egna tips och erfarenheter av vinbryggning. Denna text handlar om grunderna, utrustning och ingredienser. I augustinumret av Åter tar jag upp olika metoder och recept.

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Gör vin, del 1


11 kr


Åter 2/08 – Nätversion


25 kr


Månadspass


100 kr


Åter 2/08 – Papperstidning


25 kr




Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 2/08 Fler artiklar om Drycker, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )