Ur Åter 1/16 Lästid: 15 minuter

4

🔒 Getslakt och tillvaratagande

-

I Husdjurslära för de lägre lantbruks­läroverken, 1926, går att läsa: “Geten har störst betydelse som mjölkdjur, men även dess kött (särskilt efter unga djur), hud och ragg äro värdefulla produkter”. Mjölken och raggen har vi redan kunnat läsa om i tidigare nummer av Åter, men nu tar vi oss an köttet (och huden i viss mån). Det sägs att ungefär 75% av människorna på jorden är vana vid att äta getkött, så rent globalt sett är vi i gott sällskap. Här kommer den fjärde delen i Åters serie om getter.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )





Getslakt och tillvaratagande


12 kr


Åter 1/16 – Papperstidning


30 kr


Åter 1/16 – Nätversion


30 kr




Fler delar i serien

Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/16 Fler artiklar om Djur, Getter, Kött och fisk, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )