Ur Åter 4/03 Lästid: 6 minuter

🔒 Mjöd

-

Mjöd är en naturlig dryck. Det är inte helt otänkbart att den under gynnsamma omständigheter kan uppstå i naturen. Råvaran är honung och så länge det har funnits bin kan det ha funnits mjöd. Honung med högt vatteninnehåll bringas förr eller senare i självjäsning och ibland kan mikroorganismerna som omvandlar socker till kolsyra och alkohol vara vänligt sinnade och då blir smaken på den jästa honungen angenäm. När människan konfronterades med den första mjöden är naturligtvis oklart men det måste ha varit för mycket länge sedan.

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Mjöd


kr


Månadspass


100 kr


Åter 4/03 – Papperstidning


25 kr


Åter 4/03 – Nätversion


25 kr



Fler artiklar i Åter 4/03 Fler artiklar om Drycker, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )