Ur Åter 1/99 Lästid: 4 minuter

🔒 Mat vi glömt

- Ta vara på mer vid slakten

Vi moderna människor har glömt mycket när det gäller att ta vara på naturens gåvor. Det är inte länge sedan det var skam om det blev mer än en näve avfall efter en slakt. Det handlar inte bara om att visa respekt för det liv man just släckt, utan även om att tillgodagöra sig mer näring och njuta av fantastiska delikatesser.

Hans Deshayes berättar här om slakt och vad man kan göra av de delar av djuret som ofta betraktas som hund- eller kattmat.

Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar

(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )






Mat vi glömt


kr


Månadspass


100 kr


Åter 1/99 – Papperstidning


25 kr


Åter 1/99 – Nätversion


25 kr



Fler artiklar i Åter 1/99 Fler artiklar om Kött och fisk, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )