-
Petter Bergström
Alla råkar ut för dem. Vid nyodling kan det ta några år innan de kommer, men kommer gör de. Kålfjäril, kålmal, kålfluga, vivel och framför allt deras larver, det är de som gör skadan. Att se vitkål, grönkål, rödkål, brysselkål, kålrötter, majrova, blomkål och broccoli förfaras är som att bakbunden stickas i hjärtat med en nål. En god självförsörjare satsar naturligtvis inte allt på ett kort, utan ser till att hon överlever vintern i lyx och överflöd även om kålen går i stöpet. Men ändå är det inte detsamma utan som med och det är ofta värt att ta upp kampen.
Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Fler artiklar av Petter Bergström