Författare: Karlien de Temmerman

🔒 Tempeh

Tempeh är ett fascinerande livsmedel. Det kan beskrivas som en kaka av sojabönor som hålls ihop av ett svamp­mycel. När mögelsvampen (Rhizopus oligosporus eller Rhizopus oryzae) växer förändras bönornas smak, konsistens och näringstillgänglighet. Resultatet blir gott, nyttigt och otroligt användbart.
Tidning:
Antal sidor:
1
Läsläge:
PDF
Lästid: 4 minuter

🔒 Kombucha

Kombucha är en asiatisk fermenterad te­dryck. I västvärlden har kombucha fått en helig livselexir-status. Man tilldelar den en hel rad mirakulösa hälsofördelar som evig ungdom, anticancer, anticandida, mental skärpa, och varför inte, rentav lycka. Det skadar inte att ta kombucha-myten, som påminner väldigt mycket om sprängticka-myten, med en stor nypa salt. Gott är det i alla fall, och lätt att göra.
Tidning:
Antal sidor:
0.5
Läsläge:
PDF
Lästid: 2 minuter
X
Jag godkänner cookies : )