Det är hälsosamt och bra att äta grönt. Men både det konventionella och det ekologiska lantbruket använder varje år mycket energi på att plöja, så, plantera, rensa och skörda grönsaker. För att minska miljö- och klimatbelastningen har tre gårdar i Danmark forskat på odlingspotentialen i fleråriga grönsaker. Resultaten omfattar nya smaker, nya skördeperioder och högt näringsvärde.
(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Karoline driver tillsammans med Tycho Holcomb plantskolan Myrrhis och ett litet skogslantbruk med frukt, nötter, grönsaker och integrerad djurhållning på Djursland i Danmark. Paret arbetar
också med förmedling och utveckling av regenerativt jordbruk, ätbara ekosystem och permakultur. De är författare till böckerna Permakulturhaven och Mad med flerårige grøntsager. Hemsida: www.permakulturhaven.dk.
Tycho driver tillsammans med Karoline Nolsø Aaen plantskolan Myrrhis och ett litet skogslantbruk med frukt, nötter, grönsaker och integrerad djurhållning på Djursland i Danmark. Paret arbetar
också med förmedling och utveckling av regenerativt jordbruk, ätbara ekosystem och permakultur. De är författare till böckerna Permakulturhaven och Mad med flerårige grøntsager. Hemsida: www.permakulturhaven.dk.