- kampen för matsuveränitet
Tove Sundström
Att organisera sig inom ett andelsjordbruk är ett sätt att återknyta banden mellan de som äter maten och de som odlar den. Det innebär också att öka tryggheten för både producenter och konsumenter samt skapa bättre möjligheter för anpassning av verksamheten efter lokala förutsättningar och ekosystem. Varför är de livsmedelssystem som dominerar idag inte baserade på liknande principer? I tider av krig och kris – vad kan vi göra för att bidra till kampen för matsuveränitet?
Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.
(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Åter 4/22
- Ledare 4-22
- Förskedning och skälets frigörelse
- Organisationsformer för bygdebolag
- Vinter hos Johanna & Daniel
- Hässjning med tråd
- Marsätt andelsjordbruk
- Eva Lena i torpet Någolunda
- Snedsträvor i stomme av rundtimmer
- Så blir vi självförsörjande på energi
- Skattkärr
- Tagel
- 4 julklappar att göra själv
- Gör en träklubba
Fler artiklar av Tove Sundström Fler artiklar i Åter 4/22