-
Åsa Englundh
Förr under självhushållets tid gjorde man ständigt sin egen ”dricka” under året. Till råvaror var det mest naturligt att använda det som fanns till hands under respektive årstid. Drickan gjordes efter gamla recept som ibland kan ha gått i arv muntligen i generationer och naturligtvis också förändrats något genom åren. För att klara förvaringen (oftast i jordkällare där det var mörkt och svalt året om) behandlades drycken efter hur länge den behövde hålla sig fräsch. Många recept blev troligen därför anpassade så att ”drickan” inte blev klar förrän efter en tids lagring.
Få tillgång till artikeln direkt genom att köpa den, eller hela tidningen i pappers-/nätversion.
Eller ett månadspass som ger tillgång till alla artiklar i 30 dagar(Om du är inloggad och köpt borde ha tillgång men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )
Fler artiklar i Åter 2/01