Ur Åter 2/01 Lästid: 3 minuter

🔒 Jästa drycker

-

Förr under självhushållets tid gjorde man ständigt sin egen ”dricka” under året. Till råvaror var det mest naturligt att använda det som fanns till hands under respektive årstid. Drickan gjordes efter gamla recept som ibland kan ha gått i arv muntligen i generationer och naturligtvis också förändrats något genom åren. För att klara förvaringen (oftast i jordkällare där det var mörkt och svalt året om) behandlades drycken efter hur länge den behövde hålla sig fräsch. Många recept blev troligen därför anpassade så att ”drickan” inte blev klar förrän efter en tids lagring.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )





Jästa drycker


kr


Åter 2/01 – Nätversion


25 kr


Åter 2/01 – Papperstidning


25 kr




Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 2/01 Fler artiklar om Drycker, Mat & tillvaratagande
X
Jag godkänner cookies : )