Ur Åter 3/16 Lästid: 7 minuter

7

🔒 Snickarbod i timrad lada

-

Om man bor och verkar på landet har man nästan alltid användning för ett extra utrymme som går att värma upp, tillfälligt eller permanent. Det kan t ex vara till övernattning för gäster, som gårdsbutik, verkstad eller grovkök för att hantera av grönsaker, fruk, bär, honung eller kött. Istället för att bygga helt nytt kan man använda något av alla de vackra och välbyggda ladugårdar och lador som ofta står oanvända. Med lite vindpapp, isolering, innerpanel och kanske ett par extra fönster kan ett gammalt uthus få nytt liv och bli en användbar lokal igen. Jag tänkte här visa hur jag i en del av en gammal ängslada byggde ett isolerat utrymme jag på vintern använder som snickarbod och på sommaren för bärrensning.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )


Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 3/16 Fler artiklar om Bygga & Bo
X
Jag godkänner cookies : )