Ur Åter 1/10 Lästid: 14 minuter

🔒 Ingmar bygger en jordkällare

-

-Den gamla källaren som skymtar bakom lagårdsknuten har länge varit ett stort bekymmer. Den är av den enklare sorten med trätak och kallmur av natursten/jord till väggar. De låga dörrarna är helt slut och hela källaren är dåligt isolerad och släpper in möss och sorkar… Så när jag fick låna en traktorgrävare ett tag passade jag på att gräva ur ett utrymme så djupt som terräng och berg tillät och lade också ett extra förråd med jord vid sidan av gropen för att det skulle räcka till att täcka en ny jordkällare. En hel meter jord ville jag ha ovanpå valvtaket och inga mer bekymmer för att frosten skall gå in en kall vinter. Det är mitt första källarbygge och så här gick det till – lär av mina misstag…

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )

Ingmar bygger en jordkällare


12 kr


Åter 1/10 – Papperstidning


30 kr


Åter 1/10 – Nätversion


30 kr
Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/10 Fler artiklar om Bygga & Bo, Övrigt om bygga & bo
X
Jag godkänner cookies : )