Ur Åter 1/23 Lästid: 18 minuter

🔒 Den självförsörjande gården

- att göra luft och sten till bröd

Varifrån kommer vår näring? Det är en fråga som är värd att nysta i. Att vi får i oss den genom den mat vi äter är uppenbart. Men dessförinnan, var har den då sitt ursprung? Att mycket av växtnäringen i konventionell odling kommer från dagbrott för fosfor och energislukande kvävefabriker är de flesta av oss medvetna om. Men varifrån kommer näringen i den ekologiska maten i affären, eller i den mat vi självhushållare odlar själva? Förståelsen för det och hur vi kan forma våra odlingar för att bli självförsörjande på växtnäring är vad den här artikeln ska försöka ge ett bidrag till.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )





Den självförsörjande gården


15 kr


Åter 1/23 – Papperstidning


50 kr


Åter 1/23 – Nätversion


40 kr




Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/23 Fler artiklar om Odling, Övriga ämnen, Övrigt om odling, Självhushållning allmänt
X
Jag godkänner cookies : )