Återbrukshuset del 1
< 1

🔒 Återbrukshuset del 1

Jan-Erik Mattsson & Catharina Svala

Ett gammalt ruckel som på 1890-talet var byggt av återanvänt byggnads- material renoverades drygt 100 år senare, så långt möjligt med återan- vänt byggnadsmaterial och lösningar för ett resurssnålt boende. Resultatet blev en mycket låg boendekostnad, en hög grad av återanvändning och återvinning av byggnadsmaterial, en liten användning av vatten med liten tillförsel av näringsämnen till grund- vattnet och en bostad som är ”större på insidan än på utsidan”. Trots att renoveringen är anpassad till husets förutsättningar och våra behov, så kan våra överväganden och konkreta lösningar vara intressanta för fler som ska renovera och bo i äldre hus.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Om du köpt den tidigare men ändå ser detta så får du logga in så ska det nog gå bra. Hör annars av dig så fixar vi det ; )

Lämna ett svar

Jag godkänner cookies : )