Ur Åter 1/00 Lästid: 9 minuter

🔒 Lerklinad glasskiosk

- Nygammalt byggande till nyanlagd golfbana

Tre mil sydost om Enköping på en udde i Mälaren ligger Härjarö. Här har Upplandsstiftelsen, en landstingsstiftelse som finansieras av kommunerna i Uppsala län, ett naturvårdsområde med en camping och lägerverksamhet. Anläggningen består, förutom faciliteter för de redan nämnda verksamheterna, också av en herrgårdsbyggnad från 1900-talets början, några fritidsstugor, en gammal lada och en del andra mer eller mindre framträdande byggnader. Parallellt med campingen bedriver arrendator Hans Ekström även konferensverksamhet och kan bland annat erbjuda sina gäster vikingatida gille i ladans blotsal. Anläggningens vikingatema har numera förstärkts med en minigolfbana som omgärdas av ett 150 meter långt flätat staket. Innanför detta finns 12 banor med lika många i trä snidade beläten av Asgårdsgudar och gudinnor samt ett par mindre byggnader inspirerade av utgrävningarna från det två mil bort belägna Birka.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )

Lerklinad glasskiosk


12 kr


Åter 1/00 – Papperstidning


25 kr


Åter 1/00 – Nätversion


25 kr
Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 1/00Fler artiklar om Bygga & Bo, Ler- & halmbygge
X
Jag godkänner cookies : )