Ur Åter 2/01 Lästid: 7 minuter

🔒 Friluftsliv

-

Jag är ensam hemma, inne i stugans värme. Ute är det omväxlande solsken från klarblå himmel och snöfall från jämngrå dito. Vi har fått aprilväder i mars. Men, jag ska inte klaga, snön ger vatten i brunnen och näring åt trädgården. Så här års, när skidornas tjära slitits bort för länge sedan är det dags att se över friluftsutrustningen för sommarhalvårets små och stora äventyr i skog och mark. Det är med friluftsliv som med självförsörjning, är man inte förberedd mentalt och praktiskt med ordentliga prylar som man kan lita på så ökar sårbarheten. Det finns även andra likheter, men låt oss istället tala om det många tänker på när de hör eller talar om friluftsliv: det praktiska, fysiska mötet med en mer eller mindre opåverkad natur. Låt oss också se bortom diskussionen och gränsdragningen mellan natur och kultur.

Köp tidningen i pappersformat eller nätversion så får du tillgång till artikeln direkt. Det går också att bara köpa den enskilda artikeln som nätversion.

(Om du är inloggad och köpt tidningen men ändå ser detta, prova att ladda om sidan ett par gånger. Om det inte hjälper, hör av dig så fixar vi det ; ) )

Friluftsliv


kr


Åter 2/01 – Nätversion


25 kr


Åter 2/01 – Papperstidning


25 kr
Fler artiklar av
Fler artiklar i Åter 2/01 Fler artiklar om Friluftsliv
X
Jag godkänner cookies : )