Goda nyheter till Återskribenter

På denna sida kommer jag uppdatera information till Åters alla gamla skribenter (det är många genom åren nu!).

Jag tror denna nya artikeldatabas kommer vara till stor nytta för Åters läsare, men är även för er skribenter. Det nya systemet erbjuder möjligheter till lite “payback” för era värdefulla insatser i tidningen och det känns väldigt bra.

Jag listar både färdiga funktioner och idéer nedan, men kom gärna med funderingar och egna idéer i kommentarsrutan eller mail petter@alternativ.nu

En lista med alla dina artiklar *Klart*

Genom att klicka på ditt namn i en artikels inforuta kommer man till listan med alla dina artiklar. Länken ser ut så här: tidning.alternativ.nu/skribent/mattias-norberg/

Smidigt om du själv vill hitta dina artiklar, eller länka till listan på din hemsida, blogg, cv, epostsignatur etc.

Uppdatera / gör reklam för något i din författarruta *På gång*

På gång är att du ska få din författarruta längst upp i din artikellista och att du själv ska kunna ändra text och bild där när du vill. Detta kommer då uppdateras och visas efter alla dina artiklar. Det är då helt OK om du vill göra reklam för kurser, böcker, hemsida, produkter du säljer etc (så länge det är lagligt, smakfullt och relevant).

Dela ut gratis tillgång till dina artiklar *På gång*

Hittills har skribenter fått kunnat beställa gratis papperstidningar till vänner etc. Detta kommer nu gälla även nätversioner av tidningen, och strax även separata artiklar eller artikelsamlingar. Du kan då ge en kupongkod till dina släktingar eller kursdeltagare så de får tillgång till dina artiklar online gratis.

Justera dina artiklar *Idé*

Om du efterhand kommer på någon miss i din artikel eller något som bör läggas till kan du justera det i efterhand. Artikeln får någon slags Uppdaterad-märkningi artikellistan.

Extramaterial till dina artiklar *Idé*

Om det t ex var en massa fina bilder som inte fick plats i tidningen kan de läggas som ett litet bonus-galleri i nätversion. Eller t ex nedladdningsbara filer, ritningar, recept, filmsnuttar från youtube etc. Artikeln får någon slags Extramaterial-märkning i artikellistan.

Online frågestunder och studiebesök *Idé*

Vill du efter din artikel publicerats komma i kontakt med andra för att dra igång ett gemensamt projekt, eller bjuda på en frågestund eller ett studiebesök hemma hos dig? Då kan vi lägga in tid och länk för ett videomöte via t ex Meet eller Zoom i artikeln. Bara de som köpt Åter kommer då ha tillgång till länken. Vi kan förannonsera om mötet redan i papperstidningen, och skulle kunna göra någon slags epostlista man kan anmäla sig till om man vill ha utskick om videomöten som är på gång. 

Ta bort känsliga uppgifter *På gång*

Eftersom läsarna inte får ladda ner artiklarna har de bara tillgång till den aktuella versionen (förutom papperstidningen förstås). Skulle du av någon anledning behöva ta bort känsliga personuppgifter från din artikel så är det görbart.

Respons på din artikel *Klart*

Läsare kan lämna kommentarer till din artikel. I nuläget är inställningen att man måste vara inloggad med sitt riktiga namn och ha köpt den aktuella tidningen så man verkligen har tillgång till artikeln.Alla kommentarer granskas så det ska inte bli några otrevligheter eller negativ respons. Och du får möjlighet att stänga av kommentarer om du vill. Det kan dock vara ett trevligt sätt att få både uppskattning och reflektioner runt det du skrivit om. Det är frivilligt att svara på ev frågor.

Uppmuntran i form av ekonomisk gåva från läsare *Idé*

I den nya butiken man man ju hantera sin prenumerationpott själv. Vi kan bygga in en knapp vid varje artikel för att skänka en liten slant från sin prenumerationspott till författaren. Slanten läggs då till din egen pott, så får du begära utbetalning via Paypal eller skänka vidare om det blir för mycket i potten.

PDF-filer på alla dina artiklar *På gång*

Senaste 3 åren har jag skickat en pdf på tidningsversionen av din artikel, att lägga upp på din hemsida, skriva ut eller använda på annat sätt. Nu kommer pdf-filer att göras på alla artiklar sedan Åters start 1998 och författare kan få tillgång till dessa.

En tanke om “Goda nyheter till Återskribenter

  1. Ylva Lundin says:

    Du gör ett imponerande jobb Petter. Har läst Åter i många år och det är en fantastiskt fin tidning med mycket matnyttigt i varenda nummer. Tack för att du orkar hålla på och att du dessutom utvecklar tidningen med flera nya digitala tjänster. Det är grymt bra jobbat. Det är en ära att få skriva i Åter 🙂

Lämna ett svar